Energielabel in 2021 fors duurder

Heb je nog geen definitief energielabel voor je woning en ben je misschien in de komende 10 jaar van plan om te gaan verhuizen of je woning te gaan verhuren, vraag dan dit jaar nog een definitief energielabel aan.

Van €2 naar misschien wel € 190

Door strengere eisen vanuit de overheid is het mogelijk dat er per 2021 een adviseur langs moet komen, waardoor de kosten stijgen. Door in 2020 nog een energielabel aan te vragen kun je dus een mooi bedrag besparen.

Waar vind ik informatie over mijn energielabel?

Op de website van de rijksoverheid kun je informatie over jouw energielabel inzien.

Je vraagt een definitief energielabel aan via de website energielabelvoorwoningen.nl. Na het invullen van de benodigde gegevens kies je in stap 4 van het aanvraagproces een deskundige die de ingevulde gegevens controleert en definitief maakt. Selecteer je op prijs dan vind je zelfs al partijen die een definitief energielabel afgeven voor €2.
Je aangevraagde energielabel is vervolgens nog 10 jaar geldig.

Je woning verduurzamen maar onvoldoende spaargeld?

Heb je onvoldoende spaargeld, maar wil je wel je woning verduurzamen. Er zijn dan ook mogelijkheden om een extra lening of hypotheek af te sluiten, zodat je jouw woning klaar maakt voor de toekomst en ook jij besparingen kunt realiseren op je energie-uitgaven.

Er zijn ook hypotheekverstrekkers die een hogere rentekorting geven voor duurzame woningen.

Heb je na het lezen van deze tip nog specifieke vragen over jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op. Holtkamp Financieel Advies helpt je graag verder.