Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering vanaf 2024

Er is een akkoord (op hoofdlijnen) bereikt over de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen.

De verplichte verzekering gaat vanaf 2024 in. Er wordt straks rekening gehouden met bestaande voorzieningen die een ondernemer heeft afgesloten (denk bijvoorbeeld aan een broodfonds en een arbeidsongeschiktheidsverzekering).

Bijstandsniveau?

Zoals verwacht gaat de verplichte verzekering een basisvoorziening op bijstandsniveau vormen. Dat wil zeggen dat er een maximale dekking van 1650 bruto per maand verzekerd kan worden. Heb je hier voldoende aan? Dat ligt natuurlijk aan jouw eigen persoonlijke situatie.

En nu?

Je vraagt je misschien af of je nu wel een verzekering af moet sluiten. Als je zelf onvoldoende middelen hebt om de inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid op te vangen dan is dat het zeker! Tot 2024 is er niets geregeld. Mocht je langdurig ziek worden wil je, neem ik aan, wel kunnen blijven leven zoals je dat nu gewend bent.

Verder praten?

Heeft dit artikel en het akkoord vragen bij je opgeroepen over het afdekken van de inkomensrisico’s bij langdurige ziekte, neem dan contact met mij op en bel 055-2032048 of vul het contactformulier in. Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden.