Vuurwerkverbod

Een verbod op vuurwerk (met uitzondering van categorie F1) met Oud & Nieuw. Zo heeft de overheid besloten. Voor velen een teleurstelling, want vuurwerk staat voor vreugde en wat kunnen we beter gebruiken dan uitbundig afscheid nemen van 2020. Maar let op! Steek je vuurwerk af en gaat er iets mis, dan is de kans heel groot dat jouw verzekeraar de schade niet vergoedt.

Maar let op!

Steek je zwaarder vuurwerk af en gaat er iets mis, dan is de kans heel groot dat je geen vergoeding krijgt voor de schade. Houd je aan de regels en voorkom schade: samen veilig het nieuwe jaar in!

Voor eigen rekening: schade door illegaal bezit of gebruik van vuurwerk

Wij willen jou graag op het hart drukken je aan de regels te houden tijdens Oud & Nieuw. Want wanneer je toch besluit om vuurwerk af te steken, dan neem je een groot risico. Gaat er iets mis door het vuurwerk? Dan zijn de eventuele kosten voor het herstellen van schade voor jouw eigen rekening. Of van degene die in het bezit was van het vuurwerk. Heb jij illegaal vuurwerk in huis gehaald en gebeurt er binnen een ongeluk, zoals ontploffing of brand? Ook dan is de schade voor jouw rekening.

Waarom ben je zelf verantwoordelijk?

De overheid heeft besloten dat het verboden is om vuurwerk af te steken; dat is nu illegaal. Schadegebeurtenissen die door vuurwerk ontstaan, zijn daarom niet verzekerd. In zulke gevallen kan de verzekeraar een beroep doen op bepaalde uitsluitingen in onze voorwaarden, zoals ‘Opzet’ of ‘Schuld van verzekerde’.

Samen veilig het nieuwe jaar in

In 2020 is helaas alles anders dan we gewend waren. Laten we met z’n allen positief vooruit kijken naar 2021. Houd je aan de regels en voorkom vuurwerkschade, dan gaan we samen veilig het nieuwe jaar in!

Heb je na het lezen van deze tip nog specifieke vragen over jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op. Holtkamp Financieel Advies helpt je graag verder.