Met voordeel op je hypotheek het nieuwe jaar in?

Wat een bijzondere start van 2021. De lockdown, dalende hypotheekrentestanden en we hebben nog steeds te maken met een stijgende woningmarkt. In de praktijk zie ik nog regelmatig mogelijkheden om de rente van de hypotheek naar beneden te brengen. Ga ook jij besparen op je hypotheeklasten?

Hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie?

In dat geval kan het maar zo zijn dat de schuld/marktwaarde verhouding van de woning in de stijgende woningmarkt veranderd is. Daarnaast kan het zijn dat je hypoheekschuld gedaald is door aflossingen. Je schuld/marktwaarde verhouding is in dat geval lager geworden. Hierdoor betaal je misschien wel minder of geen rente-opslag. Let op! Heb je een bank(spaarhypotheek) dan is het mogelijk dat de maandelijkse inleg wel omhoog gaat.

Rentemiddeling of oversluiten?

De rente is gedaald. Misschien biedt jouw hypotheekverstrekker wel rentemiddeling aan. Zo kun je de rente over een langere tijd “middelen”, waardoor de rente kan dalen. De te betalen boete rente wordt dan uitgesmeerd over de nieuwe looptijd. Maar het kan gunstiger zijn om de boeterente zelf te voldoen en de hypotheek over te sluiten.

Verhuizen?

Misschien is dit wel de tijd om je woning te koop te zetten en op zoek te gaan naar een andere woning tegen lagere rentelasten. Bij verkoop betaal je in de meeste gevallen geen boeterente, zodat je een besparing kunt realiseren in je maandlasten en je misschien zelfs wel groter kunt gaan wonen!

Rentestand NHG annuïteiten 10 jaar vast 23-01-2021

Lage rente!

De rente voor 10 jaar vast o.b.v. annuïteiten met Nationale Hypotheek Garantie staat nu op 0,91%! Heb je een A-label woning of een nog duurzamere woning, dan is het zelf mogelijk dat er nog een extra rentekorting van toepassing is. Welke renteperiode aansluit bij jouw situatie blijft natuurlijk persoonlijk.

Ga ook jij besparen op je hypotheeklasten?

Iedere situatie is anders en blijft dus persoonlijk. Juist in deze persoonlijke situatie denkt Holtkamp Financieel Advies graag persoonlijk met je mee.  Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak voor het bekijken van jouw mogelijkheden.