Betaal jij ook te veel ORV?

Heb je in het verleden een overlijdensrisicoverzekering (ORV) afgesloten, dan zou je mogelijk een mooie besparing kunnen realiseren.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht?

In het verleden was het vaak verplicht om bij een hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Tegenwoordig is dit niet langer een vereiste van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en bij veel hypotheekverstrekkers. Je kunt de verzekering nu meestal op verzoek beëindigen of aanpassen.

Maar ook buiten een hypotheek om zijn er vele goede redenen te bedenken om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Denk aan een verzekering op zakelijk vlak voor een compagnon, maar misschien ook wel omdat je je partner of iemand anders goed achter wilt laten.

Dalende premie

De premie voor deze verzekering is in de afgelopen jaren fors gedaald, maar daar wordt je in veel gevallen niet automatisch op gewezen.

Een leuke besparing!

Laatst adviseerde ik een klant om hun overlijdensrisicoverzekering over te sluiten. De premie voor de oude polis was ongeveer 90 euro per maand. In de nieuwe offerte kwam de premie uit op 40 euro per maand. Ondanks dat we dezelfde dekking hadden bespaarde de klant, nadat deze ook medisch geaccepteerd werd, 50 euro per maand. Een leuk besparing van in totaal 9.600 euro, want de polis liep nog 16 jaar.

Wat zou jij doen?

Zo zie je maar weer wat het belang is van periodiek contact over je financiële situatie. Wat zou jij gaan doen met de besparing van dit bedrag?

Holtkamp Financieel Advies helpt je graag met het vinden van mogelijkheden. Mag ik je binnenkort ook helpen besparen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak voor het bekijken van jouw mogelijkheden.

Deel dit artikel