Cruciaal: de polischeck

Jaren geleden heb je een woonhuis- of inboedelverzekering afgesloten. De polis ligt achterin een laatje zonder dat je er naar omkijkt. ‘Het zal wel goed zijn’.
Het gebeurt helaas vaak dat mensen hun verzekeringen niet regelmatig controleren. Als je zelf de verzekeringen hebt afgesloten, is het belangrijk om dit te checken.

Maar vaak is er een adviseur bij betrokken die door vele overdrachten naar grote advieskantoren de klant uit het oog verliest.

Wat betekent onderverzekering precies?
Als je te weinig verzekerd bent en geen garantie tegen onderverzekering hebt, loop je het risico dat je bij schade een deel zelf moet betalen. Met garantie tegen onderverzekering kijkt de verzekeraar niet naar het verzekerde bedrag, maar vergoedt de werkelijke schade. Zelfs als deze hoger is dan het bedrag op de polis. Dat kan een groot verschil maken bij bijvoorbeeld een grote brand.

Heb je verzekeringen waar je al heel lang geen contact over hebt gehad met een adviseur? Of wil je gewoon eens kijken of je verzekeringen nog passen bij je situatie?
Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag zodat je spullen goed verzekerd zijn. En het goede nieuws is dat het vergelijken van verzekeringen helemaal gratis is!

Deel dit artikel