FINANCIËLE PLANNING

Hoe maak jij je dromen waar? 

 

Het is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen aan kinderen: ‘Wat wil je later worden?’ Want hoe jong ze ook zijn, ze denken al wel na over later. Op hun eigen manier. 

Een financiële planning voor je toekomst 

Ook als volwassenen hebben we vaak toekomstdromen. Denk bijvoorbeeld aan samenwonen of trouwen, een gezin stichten, een mooi huis kopen of die  droomreis boeken. Daar is geld voor nodig. Daarom is het verstandig om een financiële planning te laten maken. Een persoonlijk financieel plan gericht op jouw wensen en toekomstplannen. 

Meerdere scenario’s 

In zo’n financiële planning houden we naast je wensen, ook rekening met tegenslagen. Want hoewel je liever niet nadenkt over bijvoorbeeld ontslag, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van je partner, kán het je wel overkomen. Daarom rekenen we in je financiële planning meerdere scenario’s door. 

Zo weet je precies wat je al goed geregeld hebt, welke risico’s er zijn en welke oplossing daarbij past. 

Persoonlijk financieel plan 

Een goed en persoonlijk financieel plan geeft duidelijk inzicht in de ontwikkeling van je inkomen, je uitgaven en je opgebouwde vermogen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • loopbaan- en salarisontwikkeling
  • pensioenopbouw
  • woonlasten en de waarde van je woning
  • de kosten van studerende kinderen

Daarnaast nemen we ook risico’s zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en het verlies van je partner mee. 

Vijf stappen 

Om een goed financieel plan te maken, doorlopen we vijf stappen: 

Wat zijn je wensen voor later? En hoe ziet je inkomsten- en uitgavenpatroon er nu uit? Deze vragen - en meer - komen voorbij tijdens het inventarisatiegesprek. Zo vorm ik me een goed beeld van je huidige financiële situatie én je toekomstplannen.
Alle verkregen informatie verwerk ik tot een adviesrapport. Dit op maat gemaakte financiële plan beschrijft hoe je er nu en in de toekomst financieel voor staat, rekening houdend met je specifieke wensen. Zo weet je precies wat er al goed geregeld is en waar je nog moet bijsturen.
Aan de hand van het adviesrapport gaan we in gesprek: zijn al je wensen en ambities haalbaar? Als dat (nog) niet het geval is, zoeken we samen naar mogelijkheden om je wensen wél te realiseren.
Nu je weet hoe je er financieel voor staat en waar je naartoe wilt, is het belangrijk om in de gaten te houden of je ‘op koers’ ligt. Daarom krijg je toegang tot ‘Mijn Kluis’. Hiermee kun je 24/7 online je financiële planning inzien én je uitgaven aanpassen. Zo weet je op elk gewenst moment waar je aan toe bent.
Om te toetsen of je financiële planning nog aansluit bij je persoonlijke situatie en wensen, plannen we periodiek een afspraak in. Een financiële planning is en blijft tenslotte een momentopname. Voor deze periodieke nazorg kun je kiezen voor een service-abonnement of een vast tarief per uur.

Investering 

Met het opstellen van een (interactieve) financiële planning geven we je inzicht in de ontwikkeling van je inkomen en vermogen nu en later. Zo weet je zeker dat je ook de juiste keuzes maakt. In de planning geven we onafhankelijk advies. Je bent dus ook vrij om zelf benodigde producten af te sluiten. Indien je volledig ontzorgt wilt worden, dan kunnen we ook de product bemiddeling verzorgen. Wij vinden het belangrijk dat je hierin een vrije keuze hebt en je hierdoor ook een weloverwogen keuze kunt maken.

Sommigen klanten vinden een gespreksverslag van ons gesprek voldoende. Andere klanten willen liever een volledig uitwerkt adviesrapport na kunnen lezen. Ook hierin heb je dus een vrije keuze. In beide situaties krijg je toegang tot je eigen digitale kluis omgeving waarin je de opstellende planning kunt bekijken.

Nazorg in de toekomst wordt tegen uurtarief in rekening gebracht. We werken dus niet met een abonnement.


Ja, ik wil graag aan de slag met mijn persoonlijke financiële planning.