PENSIOEN

Goed geregeld of ver-van-je-bedshow?

Je kunt tegenwoordig de krant niet meer openslaan of je leest er wel iets over. Maar hoe zit het eigenlijk met joúw pensioen? 

Pensioen opbouwen  

Iedereen die in Nederland woont of werkt, bouwt een basispensioen op: de AOW. Daarnaast bouwen we vaak ook zelf pensioen op: via een werkgever, in eigen beheer of met een aanvullende pensioenvoorziening. Zo spaar je in de loop der jaren een mooi ‘potje’ voor later bij elkaar.

Niet alleen voor je oudedag

Hoewel je bij pensioen al snel aan je oude dag denkt, heb je in sommige gevallen al eerder recht op pensioen. Bijvoorbeeld als je partner komt te overlijden en er een nabestaandenpensioen is.

Maar wist je dat ook meer of minder werken, verandering van werkgever, samenwonen, huwelijk, scheiding of arbeidsongeschiktheid grote gevolgen kan hebben voor je pensioen(opbouw)? Daarom is het slim om met enige regelmaat te kijken of je persoonlijke situatie nog aansluit bij de pensioenvoorziening die je hebt afgesloten. Zo kun je niet alleen de dromen van nu, maar ook van later waarmaken. 


Weten hoe je ervoor staat? Maak dan nu een afspraak voor je pensioencheck!


Pensioen voor ondernemers 

Ben je in loondienst, dan is een goede pensioenregeling vaak onderdeel van je arbeidsvoorwaarden. Maar als jij de werkgever bent, bijvoorbeeld als eigenaar van een B.V. of je bent ZZP-er, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een goed pensioen. 

Misschien heb je de afgelopen jaren al een pensioenvoorziening getroffen in de vorm van een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening en bereik je binnenkort de pensioendatum. Of ben je een startende ondernemer en wil je graag advies over de mogelijkheden van je pensioenopbouw. Eén ding is zeker: in welke fase je je ook bevindt, met mijn ruime ervaring in de pensioenwereld kan ik voor jou het verschil maken. 


Ja, ik wil graag informatie over mijn (opgebouwde) pensioen.